Cursuri de dans

Informatii despre cursuri, stiluri de dans ...

Cursuri de Salsa, Merengue si Bachata

Salsa:

Salsa reprezinta un stil de muzica si dans, un amestec de ritmuri de origine latino si afro-caraibiana ca: danzon, mambo, rumba, guajira, charanga, cha cha cha si guaguanco. La nasterea si dezvoltarea sa se considera ca si-au adus contributia cubanezii, portoricanii si nord-americanii.
Este cea mai populara variatie a unui dans latino si s-a dezvoltat rapid intr-un fenomen international.

Merengue:

Merengue este dansul national al Republcii Dominicane si prin extensie si al vecinilor de insula Haiti. Sunt doua tipuri de merengue: merengue de salon si merengue de figura, in ambele variante dansul fiind simplu: cate un pas pe fiecare bataie a muzicii.
Merengue de salon se danseaza in pereche in pozitie inchisa (ca si valsul). Cuplul paseste lateral si executa intoarceri impreuna. Cuplul nu se desparte niciodata pe parcursul dansului. Merengue de figura se danseaza tot in pereche inspa poate fi dansat atat in pozitie inchisa cat si in pozitie deschisa. Se executa intoarceri atat impreuna cat si separat, insa partenerii nu isi desprind mainile pe tot parcursul dansului.

Bachata:

Bachata este un stil de muzica si dans foarte popular in Republica Dominicana cu influente si din alte tipuri de muzica: son, merengue, vals, ranchera sau chiar tango argentinian. Pe parcursul dansului se alterneaza pozitia inchisa de dans cu cea deschisa in general subiectul melodiilor fiind unul de natura romantica.

Cursuri de dans de societate, salsa curs pentru copii

Dans de Societate, Modern, Salsa – curs pentru copii

Instructorii isi propun sa insufle copiilor pasiunea pentru dans, sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a acestora, sa le creeze un mediu placut pentru socializare si munca in echipa si nu in ultimul rand sa asimileze cunostinte legate de urmatoarele stiluri: Vals lent, Vals Vienez, Tango, Cha cha, Jive, Merengue, Bachata, Salsa, Kuduro, Polka.

Kizomba & Afro House

Kizomba & Afro-House

Kizomba reprezinta atat un stil de muzica cat si unul de dans care a luat o mare amploare in ultima perioada. Inainte de a avea intelesul de astazi Kizomba insemna “petrecere in Angola”. Muzica a fost dezvoltata in Angola  si este o fuziune de Semba (predecesorul de Samba), stilul muzicii Zouk din Insulele Caraibe franceze si ritmuri africane. In mod firesc Kizomba este dansata in pereche, cu miscari senzuale inspirate din tango-ul argentinian, foarte lin si incet, cu priza lejera. Dansând Kizomba trebuie sa pui accent pe miscarile bazinului și ale soldurilor. Kizomba este insotita de Semba (variant rapida) si Tarraxinha (variant lenta).

Datorita ritmului simplu si fiind un dans bazat pe mers, Kizomba este un stil care “te prinde” inca de la prima melodie.

Afro-house este un stil de muzica si dans flexibil, dinamic si energic. Muzica este o combinatie intre partea electronica si cea Africana. Afro-house-ul este un dans de grup si se danseaza fara partener.